Direct contact 0649939973

Over mij

Ik ben Deborah van Wissen, en woon in Monster, met Marley en Quincy onze honden.

Na jaren gewerkt te hebben in de thuiszorg, kinderopvang en in de kraamzorg (als ZZP’er), besloot ik eind 2016 dat het tijd was m’n droom na te gaan jagen.

Sinds dat ik een jaar of 6 was liet ik meerdere honden uit de buurt uit, grote honden, kleine hondjes, moeilijk of makkelijk, met iedere hond maakte ik wandelingen door het park of in de wijk. Ik genoot ervan!

Toen ik van de middelbare school (2002) af kwam, kreeg ik mijn eerste hond, Tyson een kruising tussen een herder en een Engelse bull terriër. Ik was zijn derde baasje in zeven maanden tijd, hij luisterde totaal niet, had extreme verlatingsangst en was slecht gesocialiseerd. Dit heeft me bloed, zweet, en tranen gekost, maar alles is goed gekomen. Zo konden we lekker naar het strand/bos, en kon hij gewoon een paar uurtjes alleen thuisblijven. We hebben diverse cursussen gevolgd, heel hard getraind, en regels en grenzen gesteld. En wat hebben een we wereld hond aan Tyson gehad, hij was echt ons maatje! Tyson is begin 2016 overleden en is bijna 15 jaar geworden.

Ook hebben wij Quincy, een Amerikaane stafford teef van 6 jaar, toen ik haar kreeg met 7 maanden, had ze geen grenzen, luisterde slecht en was niet zindelijk, ook zij is nu goed gesocialiseerd en heeft een erg lief, volgzaam karakter ( maar is niet altijd even makkelijk met andere honden, dit is ook een karaktereigenschap van staffords). Ook hebben wij Marley een Engelse bull terriër reu van 10 jaar oud. Marley woont in onze tuin, samen met onze pony's, hij is onze waakhond. Hij wordt niet gelukkig in huis, omdat hij door trauma’s het vertrouwen is kwijtgeraakt in mensen (wij hebben een heel sterke band en hij is echt mijn maatje). Hij heeft een groot buiten en binnenverblijf bij ons in de tuin, zo is hij gelukkig. Quincy en Marley gaan niet mee met de uitlaatservice, overdag blijven ze thuis in de tuin, en s middags gaan we lekker wandelen.

Mijn eigen honden zijn mijn beste leermeesters, zij voelen feilloos mijn gemoedstoestand aan, en reageren hier direct op. Vooral Quincy houd mij een spiegel voor als ik niet de kalme assertieve leider voor haar ben, dan kan ze echt heel vervelend worden vooral aan de riem. Dan denk, he ik moet mijn gemoedstoestand veranderen, en binnen een paar minuten zie ik haar weer de volger worden.

Dus na jarenlange ervaring met honden, en diverse trainingen en opleidingen te hebben gevolgd, werd het tijd mn droom te gaan najagen!

Ik heb diverse trainingen en workshops gevolgd bij Anniek Winters (zij is opgeleid door Cesar Milan), zij is een van de grootste hondentrainers van Nederland, en heeft al ontzettend veel honden en baasjes geholpen. Zij heeft me echt aangeraden om met honden te gaan werken, een mooi compliment! In april 2017 heb ik de 5 daagse opleiding "honden opvoeden volgens de methode van Anniek Winters" samen met Quincy bij Anniek Winters gevolgd, dit was een super mooie ervaring en was ontzettend leerzaam. Hier heb ik nog meer over hondengedrag geleerd, ook werd tijdens de opleiding een je spiegel van jezelf voorgehouden, dat is erg belangrijk als je werkt met honden!

Zelf pas ik geeltelijk de trainingswijze van Cesar Milan toe, en heb door mijn jarenlange ervaring met honden ook mijn eigen trainingswijze ontwikkeld. Ik geef de honden alle liefde en beweging als ze bij me zijn, maar leg ze ook regels en grenzen op, zo weten ze allemaal waar ze aan toe zijn, en blijft het een leuke en gezellige opvang. Mijn trainingswijze is gebaseerd op respect, vertrouwen en het belonen van positief gedrag.

 

 

Waarom DeWi

  • Kleine groepen, dus veel aandacht voor uw hond.
  • Ruim 2000m2 grond, dus voldoende speelruimte.
  • Hulp en training gehad bij Anniek Winters!
  • Scherp tarief en gunstige tijden.
  • Opvang op maat ook mogelijk